2022, wat een jaar! Maar val ik hier niet in herhaling?

Na corona dachten we dat de wereld zich opnieuw zou openen zoals ervoor. We zouden uit de coronacrisis wel een aantal zaken meenemen voor de toekomst: meer thuis werken, meer onderwijs op afstand, … Het zag er dus veelbelovend uit. Maar niets is minder waar gebleken.

De oorlog in Oekraïne en de daarbij horende impact op onze energieprijzen en economie hebben ons opnieuw wakker geschud. Als we al ooit in slaap gevallen waren. Bedrijven moeten vandaag hun productie stilleggen, de economie stevent af op een recessie, tech-bedrijven kondigen massale ontslagen aan. Het oude normaal van voor corona lijkt verder weg dan ooit.  Ik ben er dan ook van overtuigd dat het nieuwe normaal de onzekerheid wordt. We zullen de komende tijd moeten leren omgaan met extreme onzekerheid.

Ondernemen in een onzekere wereld is verre van eenvoudig. Het verplicht ons als ondernemers, marketeers of sales team extreem scherp te blijven. Vroeger kon je een businessplan maken voor vijf jaar, vandaag lukt dat amper voor langer dan zes maanden.

Zo goed als iedereen verwacht voor 2023 dan ook een moeilijk voorjaar. En hopelijk een gemakkelijker najaar, laten we vooral ons optimisme niet verliezen.

Op het gebied van contentmarketing verwacht ik dat de kwalitatieve content die merken inzetten nog meer zal renderen. In een onzekere wereld zullen consumenten zich immers nog meer informeren voordat ze – al dan niet online – overgaan tot een aankoop. Consumenten willen hun beperkte tijd niet verliezen aan holle blogposts, whitepapers, webinars of podcasts. En dat geldt zowel voor B2B als B2C.

Maar het zal geen walk in the park worden. Merken mogen niet vergeten dat vandaag zowat ieder merk wel op een of andere manier aan contentmarketing doet. Kwaliteit in combinatie met creativiteit is dan ook belangrijker dan ooit geworden. Om klanten te overtuigen, zal je in 2023 niet alleen moeten investeren in de kwaliteit van je content, maar ook extra moeten inzetten op creativiteit. Hoe promoten we de content? In welke format brengen we de content? Wat kunnen we toevoegen aan onze content? Creativiteit wordt voor mij dan ook de belangrijkste next step die merken in 2023 zullen moeten toevoegen aan hun contentmarketing om een stevige relatie uit te bouwen met hun prospecten en klanten.

In dit e-book delen 23 topmarketeers hun visie voor 2023. Wij willen hen uitermate bedanken dat zij de tijd hebben genomen om ook hun visie met ons te delen.

Veel leesplezier en een succesvol en gezond 2023 toegewenst!

Tom Peeters
CEO Mediaforta

PS: Wil je volgend jaar ook jouw visie delen, stuur dan een mail naar hello@mediaforta.be en misschien lezen we dan ook jouw visie in 24 marketeers voor 2024. Maar eerst naar 2023!

Create 2023 gemist?

  • Voor contentcreators
  • Talks & workshops
  • Copywriting
  • Multimedia
  • Social media
  • Content tools
  • 12 talks
  • Gratis
Herbekijk nu

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.