2020, de meest gelezen content op de blog van Mediaforta

Dat 2020 een bewogen jaar was, staat buiten kijf. Toch hebben we op onze Mediafortablog getracht jou te blijven boeien met de nieuwste trends en inzichten over digitale contentmarketing. 

Bij deze de top 10 meest gelezen blogposts van 2020: 

1. Contentmarketing in tijden van corona: wat is zinvol en wat niet?

De voorbije maanden bekroop veel contentmarketeers de vraag wat ze moeten aanvangen met al die geplande content die in tijden van corona plots veel minder relevant lijkt. De content behoefte van je doelgroep is onvermijdelijk verschoven. Hoe ga je daar het best mee om?

2. Zo maak je een dashboard met B2B content metrics

In deze blogpost leerde je welke metrics interessant zijn om de prestaties van je B2B content in te schatten. Met een dashboard creëer je een handig overzicht van die prestaties. Maar hoe bouw je zo’n dashboard precies op?

3. Zo maak je een strijdplan voor de post-corona-contentmarketing

Hoewel de corona-crisis nog niet achter ons ligt, duikt het woord exitstrategie almaar vaker op. Bij de overheid, maar ook bij contentmarketeers die zich afvragen hoe ze zich moeten voorbereiden op content na de crisis. Hoe pak je dat aan?

4. Hoe ontwikkel je een SEO-strategie voor Youtube?

Als we aan zoekmachines denken, denken we meestal aan Google en misschien ook nog aan Bing, maar dat is het zo wat. Maar hoe zit het met YouTube? Dit is de op één na grootste zoekmachine na Google, maar dan met content gebaseerd op video. YouTube heeft onlangs Facebook voorbijgestoken als tweede meest bezochte website op het internet. 

5. UX copywriting verdient een specialistenpen

In de categorie buzzwoorden is UX copywriting een speciaal geval. Voor velen is de definitie onduidelijk en als ze wel helder is, schatten veel merken het belang niet accuraat in. Tijd voor een spoedcursus ‘small is beautiful for copywriting’.

6. Met deze metrics meet je of je B2B-content werkt

Het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op een pagina of de bounce rate zijn metrics die elke contentmarketer in de gaten houdt. Maar hoe meet je specifiek of je B2B content goed presteert. Een antwoord in vijf metrics.

7. 8 argumenten tegen contentmarketing in B2B. Terecht of onterecht?

Twijfel je als B2B-bedrijf of contentmarketing echt voor meerwaarde kan zorgen? Dan komen onderstaande twijfels je wellicht bekend voor. Mythe of een terecht tegenargument? We nemen de belangrijkste twijfels over contentmarketing in B2B onder de loep.

8. Vijf stappen voor een draaiboek contentmarketing

Een draaiboek voor contentmarketing maakt jouw leven en dat van je team gemakkelijker en zorgt ervoor dat je de best mogelijke content maakt. Door een plan te maken dat wordt gevolgd, zijn de standaarden voor de uitvoering van de contentstrategie bepaald en verhoogt de kwaliteit van de communicatie. 

9. Content als hoeksteen van je B2B-events

Voor marketers zijn B2B-events uitgelezen kansen om hun publiek interessante content aan te reiken. Maar hoe zorg je ervoor dat eventorganisatie en contentcreatie hand in hand lopen en samen meerwaarde creëren voor je publiek?

10. Hoe anders is lead generation met content in B2B? 

Voor veel marketeers is lead generation het finale doel van hun contentmarketing. Een lead in B2B is echter niet hetzelfde als een lead in B2C. Waar moet je als B2B-contentmarketeer zoal rekening mee houden?

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.