Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

Het verhaal achter het Belgische limonademerk Ritchie: een combinatie van marketing, nostalgie en kwaliteit

Jan Verlinden, de Chief Lemonade Maker bij Ritchie, blies dankzij zijn passie voor marketing nieuw leven in het Belgische limonademerk uit zijn jeugd. Hoewel de weg naar succes niet altijd gemakkelijk was, heeft Verlindens toewijding aan kwaliteit en authenticiteit zijn vruchten afgeworpen.

> Beluister de podcast waarin Jan Verlinden het verhaal van Ritchie vertelt:

Voor Jan Verlinden is het verhaal van de Ritchie-limonades persoonlijk: het begon in zijn jeugd tussen de bakken limonade van zijn grootvaders brouwerij. Als jonge gast wilde hij die familiebrouwerij niet overnemen, maar ging hij liever marketing studeren. Nadien werkte hij jarenlang voor bedrijven als PepsiCo. Zijn nostalgische jeugdherinneringen dienden uiteindelijk als katalysator voor zijn beslissing om Ritchie, een merk dat ooit floreerde, maar in de loop der jaren in de vergetelheid raakte, nieuw leven in te blazen.

Het succes van Ritchie rust niet alleen op zijn nostalgische charme, maar ook op de toewijding aan kwaliteit en authenticiteit. Verlindens aanpak is simpel maar krachtig: hoogwaardige ingrediënten en ambachtelijk vakmanschap. Hij koos ervoor om de originele recepten te behouden, maar daarbij wel het suikergehalte te verlagen en natuurlijke alternatieven te gebruiken. Het resultaat is een assortiment van zes smaken, variërend van citroen over cola tot pompelmoes, elk met zijn eigen unieke twist.

Maar de weg naar succes voor Ritchie was niet zonder obstakels. Als uitdager in een markt gedomineerd door reuzen als Coca-Cola, moest Verlinden creatief zijn in zijn aanpak. Hij wist dat hij niet kon concurreren op prijs, dus richtte hij zich op het creëren van een premium product dat staat voor kwaliteit en authenticiteit. Dit heeft geleid tot een loyale klantenkring die bereid is om iets meer te betalen voor een verfrissende en bevredigende ervaring.

> Beluister de podcast waarin Jan Verlinden het verhaal van Ritchie vertelt:

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.