Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

5 voordelen van het uitbesteden van je contentmarketingteam en contentproductieteam

Als scale-up of start-up ben je volop bezig met de uitdaging om verder te groeien. Investeerders hechten vandaag meer belang aan duurzame winstgevendheid dan aan hypergroei. Het bouwen van een juist contentmarketingteam is dan ook fundamenteel. Maar dit kost tijd, en laat dit nu net iets zijn waar start-ups en scale-ups een tekort aan hebben. Door je contentmarketing en je contentproductie uit te besteden, heb je een externe ploeg die voor jou werkt, maar die je niet in dienst hebt. Wat zijn de voordelen daarvan?

Snel schalen

Door je contentmarketingteam uit te besteden, heb je meteen toegang tot een brede basis van getrainde professionals die klaar staan om je te helpen om je contentmarketingdoelen te behalen. Het externe team ondersteunt je bij je contentproductie en alle bijhorende contentmarketingactiviteiten. Je verliest dus geen tijd met het vinden en aanwerven van meerdere personen. In 51% van de gevallen duurt het bij bedienden immers minstens twee maanden tussen het openen van een vacature en het tekenen van het contract. Bovendien komt daar in 37,6% van de gevallen nog eens twee maanden bij voordat de bediende daadwerkelijk begint te werken (bron HRmagazine).

Kosten drukken

Medewerkers aanwerven is niet goedkoop. En eenmaal je ze in dienst hebt, maken ze ook deel uit van je vaste kost. Vandaag verdient een digitaal marketeer gemiddeld 41.000 euro op jaarbasis (bron Steptone). Een copywriter verdient gemiddeld 30.000 euro op jaarbasis (bron: be.talent) en een grafisch vormgever zo’n 35.000 euro. Kortom, om je contentmarketingteam intern samen te stellen, moet je al over voldoende middelen beschikken. Ook grotere organisaties met uitgebreide interne marketingteams doen nog vaak een beroep op externe medewerkers voor een deel van hun contentmarketing. Door je contentproductie en contentmarketing uit te besteden, bespaar je als start-up of scale-up bovendien ook op licenties, materiaal, bureauruimte …

> Lees ook 5 redenen voor het uitbesteden van je contentproductie

Werken met de beste

Het uitbesteden van je contentmarketingteam heeft ook het voordeel dat je kan werken met gepassioneerde, toegewijde en ervaren professionals. Bij Mediaforta beschikken we bijvoorbeeld over een uitgebreid internationaal netwerk van contentmarketeers en contentcreators. In functie van de behoeften van de klant bouwt Mediaforta teams uit. Zo kan je samenwerken met de beste freelancers uit ons netwerk die bovendien kennis hebben van jouw sector. Meer info kan je hier vinden.

Flexibiliteit

Bij contentmarketing heb je op verschillende momenten nood aan verschillende profielen. Voor het samenstellen van een contentmarketingplan zal je eerder contentstrategen nodig hebben, maar voor het uitvoeren van dat plan heb je eerder contentcreators nodig. De profielen die je moet inzetten, veranderen dus regelmatig. Tijdens rustigere periodes heb je ook minder nood aan een groot team dan tijdens drukke periodes. Door je contentmarketingteam extern in te huren, kan je een beroep doen op verschillende profielen op de momenten dat jij ze nodig hebt.

Hooggespecialiseerde profielen

Een bedrijf heeft vaak ook nood aan hooggespecialiseerde profielen, zoals bijvoorbeeld contentcreators die technische content kunnen maken op een hoog niveau. Deze en andere hooggespecialiseerde profielen zijn niet gemakkelijk te vinden op de arbeidsmarkt. Door samen te werken met een agentschap kan je een beroep doen op hun gespecialiseerde profielen.

 

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.