Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

Podcast: Demand Generation met Wouter Dieleman

Wouter Dieleman heeft jarenlange ervaring als inbound marketeer en is specialist in ABM en Demand Generation. Dem Gen, afgekort, is het onderwerp van deze podcast. Je komt onder meer te weten wat het precies is en wat belangrijke tactieken en methodes zijn om vraag te stimuleren.

Wat is demand generation?

Demand generation is een strategie die een primaire rol speelt in awareness en vraag ontwikkelen en zorgt ervoor dat je top of mind bent als een koper op het punt staat actie te ondernemen. Lead generation en performance marketing vinden plaats op andere momenten in de buying cycle.

 

Wat zijn realistische verwachtingen bij demand generation?

Het begint allemaal bij je verkoopcyclus. Als die drie maanden duurt, kan je niet verwachten dat je al resultaten hebt in die tijd. Trek er gerust zes tot twaalf maanden voor uit en elk eerder resultaat is mooi meegenomen. Daarnaast is het ook cruciaal om je markt te kennen. Weet je niet waar je klant van wakker ligt? Maak daar dan eerst een analyse van.

Welke kanalen zijn belangrijk?

LinkedIn is een klassiek kanaal, maar daarnaast zijn fysieke events ook belangrijk. Bijvoorbeeld een etentje met een aantal kennisleiders uit je sector. Durf weg te bewegen van online en zet mensen bij elkaar. Met de combinatie van de twee heb je een ijzersterke mix.

Meer weten over Demand Generation? Je hoort het in 👉 deze podcast met Wouter Dieleman.

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.