Herbekijk #DCMC2020, de B2B editie

#DCMC2020 stond van 5 tot en met 9 oktober 2020 helemaal in het teken van B2B-contentmarketing. Deelnemers konden vanachter hun computer of tablet de sprekers volgen tijdens hun livepresentatie. Hoe zag de congresweek er precies uit?

Content maken voor een B2B-doelgroep is een vak apart, met specifieke uitdagingen op vlak van strategie, creatie, distributie of optimalisatie. Tijdens het jaarlijkse Digital Content Marketing Congress doken we begin oktober helemaal onder in de B2B-wereld. Je maakte kennis met de aanpak van bedrijven als SAP en Deloitte. Naast de cases stonden ook klinkende namen op het programma, zoals Rory Sutherland van Ogilvy UK. Mediaforta hield ook dit jaar vast aan een programma met vijf grote thema’s. #DCMC2020 bouwt op sessies rond contentcreatie, sociale media, contentpromotie, contentmarketing en leadcreatie. Elke weekdag diepten specialisten één thema uit, met speciale aandacht voor B2B.

Herbekijk DCMC 2020

Maandag 5/10 en dinsdag 6/10: contentcreatie en sociale media

Op 5 oktober ging het congres van start met sprekers die dieper ingingen op het kwaliteitsvol produceren van content. Filmmaker Roel De Cock (Conci) lichtte de fundamenten van goede videomarketing toe, terwijl Tom Peeters (eigenaar Mediaforta) de B2B-kaart trok en contentproductie toespitste op een B2B-omgeving. Op dinsdag 6 oktober trokken we de lijn door naar de sociale media.

Woensdag 7/10: contentpromotie

Content is king, but distribution is queen and runs the household, wil een mooi gezegde over contentmarketing. Vandaar dat #DCMC2020 ook uitgesproken aandacht verleende aan het verspreiden en het promoten van content. Op dag drie verwelkomden we Valérie Heyse, die bij Pebble Media instaat voor de LinkedIn-oplossingen op de Belgische markt. Zij nam een duik in personal branding op LinkedIn. Nog die dag maakten we kennis met de contentmarketingvisie van Katja De Witte, communicatiedirecteur voor Noord-Europa bij Air Liquide.

Donderdag 8/10: contentmarketing

Op dag vier was het opnieuw de beurt aan de B2B-fans, met Niels Van Schoorisse (Deloitte) die dieper inging op de schaalbaarheid van contentmarketing en Elias Crum (Marketing Guys) die ons meer vertelde over online personalisering. Top of the bill was Rory Sutherland, de vice chairman van Ogilvy UK die houdt van het bredere perspectief en uitlegde waarom er meer is dan paid, owned en earned media.

Vrijdag 9/10: Leadcreatie

Afsluiten deden we op vrijdag met sessies over het genereren van leads. Karolien Engelen (SAP) vertelde meer over het bewaren van je authenticiteit in zo’n proces.

Ook spreken op onze volgende editie van DCMC2021? Stuur ons een mail naar hello@mediaforta.be

Herbekijk DCMC 2020

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.